Skateskidor

Ett roligt sätt att åka skidor

När du vill ut och åka skidor på backen eller i skogen såväl som när du vill fixa en skidfest med vännerna finns det två sätt att åka på. Det ena handlar om klassisk stil med smala skidor, medan det andra är skate stil med bredare skidor. Här är det inget tvivel om vad som är friast och roligast. Det är naturligtvis roligare att åka med skateskidor. Dessa skidor går att köpa både nya och begagnade, och du gör det bästa valet när du väljer att köpa nya skidor.

Anledningen till att det alltid blir det bästa valet är att du vet att du får nya skateskidor som inte behöver kontrolleras för felaktigheter. Du handlar dem i en butik där du alltid kan göra det rätta valet av storlek och längd. Sist men inte minst kommer du oftast att få ett mycket bra pris, då det många gånger är rea på dessa varje vinter i Sverige.

Skillnaden mellan skateskidor och klassisk stil

Anledningen till att det blivit mer populärt att åka med skateskidor än med smala klassiska skidor är att du får en mycket större frihet i spåret. När du väljer att åka längdåkning med klassiska skidor, väljer du också den klassiska stilen av skidåkning. Detta medför då att du enbart får föra skidan framåt och bakåt i spåret.

När du istället väljer att åka med skateskidor, kommer du att kunna åka både klassisk stil och skate stil. Detta medför att du kan variera, samt att du får fördelen som skatestilen ger i uppförsbackar. Utöver detta får du en mer varierad träning och motion, vilket också leder till att många anser detta val som det roligare och mer intressanta.

Kostnad för skateskidor

För många är det priset som avgör när de ska köpa skidor för motion och utflykter under vintern. Detta för att de många gånger anser att detta bara kan utföras under en kort tid. Faktum är att vintern många gånger är längre än den svenska sommaren. Med det sagt borde du kanske se mer till kvaliteten istället för priset.

I verkligheten kan du få bra skateskidor av hög kvalitet av märken som Salomon för under tusenlappen. Detta medan du som verkligen vill satsa på denna sport kan välja att betala upp till närmare 10 000 för dina skidor. För ett komplett nybörjarset med skidor, stavar samt skidskor kan ett bra pris landa på mellan 2 500 – 3 000 kronor.

Vinterfesten med skateåkning

Faktum är att många gillar att prova på olika saker. Detta speciellt när det kommer i kombination med en fest. Varför inte ha en fest utomhus på vintern? Här kan du samla polarna och arrangera en stafett med skateåkning, eller kanske fixa en kick-off på företaget med tävlingar av detta slag.

Se till att ha festen inomhus i varma lokaler och bjud på mat och dryck, så att alla trivs.

Men det behövs faktiskt ingen fest för att utöva skateåkning med skateskidor. Detta är roligt i sig och du kan utföra det på egen hand eller med goda vänner.